Papírhajtogató-gépsor beszerzése

A kedvezményezett neve: KOMPRESS Nyomdaipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Papírhajtogató-gépsor beszerzése a KOMPRESS Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 64 500 000 Ft

A támogatás mértéke: 64,51 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A KOMPRESS Kft. projektjének keretében egy speciális papírhajtogató-gépsor beszerzésére került sor.

A papírhajtogató-gépsor vékonypapírból készülő betegtájékoztatók többrét hajtogatására alkalmas hatékony és nagy kapacitású berendezés, amely a betegtájékoztatók gyártására, azon belül is az úgynevezett „outsert”-ek előállítására alkalmas. Az „outsert”-ek viszonylag nagy nyomdaívek többrét, igen kis méretűre hajtogatva és egy áttetsző címkével leragasztva nagy mennyiségű információt hordoznak kis helyen. Gyártásuk és tervezésük igen bonyolult és speciálisan képzett munkaerő mellett, a célra kifejlesztett eszközöket is igényel.

A vékonypapírból készülő betegtájékoztatók többrét hajtogatására alkalmas hatékony és nagy kapacitású berendezést a növekvő gyógyszer-, és egészségipari igények kielégítésére szántuk. A gyártás teljesen automatizált, és köszönhetően az ofszet nyomóforma-készítés fejlettségének és biztonságának számos változat – pl.: a nyelvi változatok és az egyes országok eltérő törvényi szabályozásából eredő verziók – egyidejű gyártása is nagyon jó minőségű és költséghatékony. 

A betegtájékoztatók formátuma illeszkedik a rajtuk elhelyezett adatmennyiséghez, és gyártási paramétereik miatt alkalmasak automata csomagológépeken való problémamentes futtatáshoz. Ezeket az igényeket gyártási szempontból a leggazdaságosabban, magas fokon automatizált, gyors berendezésekkel tudjuk kielégíteni, csökkentve az egységre jutó fix költségeket.

A projekt befejezési dátuma: 2020. november 30.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-01505