Büszkék vagyunk a HUNGAROPACK különdíjára – JANAAN szappancsalád karton csomagolása

2021. évben 38. alkalommal megrendezett HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Versenyen a KOMPRESS Nyomdaipari és Szolgáltató Kft. a JANAAN szappanok dobozcsaládjával a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség különdíját megnyerte.

A versenyen indult termékcsaládról első körben azt lehet tudni, hogy a vevőnek kiemelt elvárása között szerepelt, hogy az általa előállított mákolaj alapú kézműves szappanokat prémium termékként bevezethesse a fogyasztói piacra, miközben az a kézműves jellegét megőrzi.

A két fontos kritériumot szem előtt tartva alakította ki a megfelelő csomagolást a KOMPRESS Csapata a vevőjével történő teljeskörű együttműködéssel.

A termék konstrukciójának a kézműves jellege hangsúlyozásra kerül azáltal, hogy a csomagolás 2 részből áll, egy aljból - amibe a szappan kerül és egy aljra húzható hüvelyből.  A kézműves szappan selyempapír csomagolást kap, ami mellé egy személyre szabott üzenetet tartalmazó köszönő címke is kerül. A két részes csomagolás és az apró kiegészítő a vásárlót arra ösztönzi, hogy a kibontáskor odafigyeljen a részletekre, érezze az egyediséget és tudatosítsa, hogy nem hétköznapi kozmetikumot tart a kezében.

A csomagolóanyag GC1 300 grammos kartonból készül. A hófehér, magas minőségű alapanyag tovább hangsúlyozza a termék prémium jellegét.

A hüvely felületének többmenetes UV lakkozását követően a logó matt arany fóliával lett prégelve.  Az alj külső felülte szintén többmenetes technikával lett lakkozva, míg a belső felületére egy zsírzáró lakktípus került.

A speciális lakkozás a doboz felületét simává, bársonyszerűvé teszi, ami által a termék tapintása is visszaadja a magas minőség hatását.

A csomagolóanyagnak 4 különböző színvariációja van a 4 különböző illatvilágú szappanhoz. A különböző illat ellenére mind a négy szappan összetételének az alapja a mákolaj. Ennek a közös tulajdonságnak a szemléltetését a 4 féle doboz háttérgrafikája megvalósítja. Egymás mellé téve a dobozokat egy összefüggő absztrakt ábra jelenik meg.

A prémium és kézműves jelzők mellett szinte törvényszerű volt a környezettudatosságra való odafigyelés is. A dobozok alapanyaga természetesen FSC minősítéssel rendelkezik, melyet a dobozokon megjelenő ezt igazoló logó is tanúsít.

Elégedettséggel töltheti el a KOMPRESS Kft. csapatát, hogy szakmai tudásuknak és több éves gyakorlatuknak köszönhetően javaslataik átadásával a vevői elképzelést olyan mértékben meg tudják valósítani, hogy az adott kifejlesztett termék országos díjazásban is részesül.

A verseny és a vevői elégedettség szerinti visszaigazolás a következő fejlesztésekhez és munkákhoz  további motivációt ad a KOMPRESS csapatának.